IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Открит бе участъкът от магистрала Тракия между Нова Загора и Ямбол

Премиерът обяви, че строителството на магистралата продължава да изпреварва графика и до няколко седмици тя ще стигне до Петолъчката

19:44 | 12.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Открит бе участъкът от магистрала Тракия между Нова Загора и Ямбол

Бойко Борисов откри официално Лот 3 от автомагистрала "Тракия". Участъкът от Нова Загора до Ямбол е с дължина 35,7 км и бе пуснат 52 дни предсрочно.

Премиерът обяви, че строителството на магистралата продължава да изпреварва графика и до няколко седмици тя ще стигне до Петолъчката.

На твърденията, че не се строи качествено, Борисов отговори, че въпреки проблемите с асфалтовото покритие, магистралата вече отговаря на всички изисквания. Гръцката фирма "Актор", която работи и по изграждането на магистрала „Струма", положи наново асфалта на 17 км.

Той успокои и еколозите, като обяви, че пътят не застрашава животните и птиците. Магистралата нямала аналог в Европа по отношение на екологичната сигурност. Поставени са специални мрежи, които предпазват животните, изградени са и тунели под трасето.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пък отчете, че за две години правителството е пуснало в експлоатация 70 км магистрала, като в проекта са вложени 270 млн. лева. Строителството се е финансирало изцяло от европейските фондове. Отсечката Нова Загора-Ямбол е струвала почти 134 млн. лева.

Тя подчерта, че изграждането на пътния участък ще има не само икономически, но и социален ефект. Павлова разкри, че е факт и първата инвестиция, свързана с Лот 3. Японска фирма ще разкрие нови 200 работни места в Сливен, с тенденцията те да нараснат значително още през следващата година.

Очаква се АМ "Тракия" да бъде завършена цялостно през пролетта на 2013 година, когато ще бъде пуснат в експлоатация и Лот 4 - от Ямбол до Карнобат с дължина 49 км.

Още български новини от Dnes.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още