IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подписан е договор за нов проект по ОП "Рибарство" за близо 2,25 млн. лв.

Със средствата ще бъде изградена рибовъдна ферма в Монтанско

11:52 | 17.09.12 г.
Подписан е договор за нов проект по ОП "Рибарство" за близо 2,25 млн. лв.

Агенцията по рибарство одобри поредния инвестиционен проект за изграждане на ферма за сладководна риба, финансирана по оперативна програма "Рибарство", съобщиха от ведомството.

Стойността на инвестицията достига 2,25 млн. лв., и ще бъде реализирана от компанията "Каро Трейдинг". Одобрената безвъзмездна финансова помощ е за 1,35 млн.  лв., предоставени по мярката "Производствени инвестиции в аквакултурата” от програмата.

Фермата ще се разположи в рамките на монтанския язовир "Рапьонков бряг" и ще бъде разделена на язовирно и садково стопанство, където ще се отглеждат основно шаран, пъстърва, толстолоб и бял амур.

Срокът за изпълнение на инвестиционния проект е осем месеца от датата на сключването на договора.

През август директорът на агенцията по рибарство Драгомир Господинов съобщи пред Investor.bg, че за половин година администрацията във ведомството е успяла да одобри още 30% от бюджета по оперативна програма „Рибарство“, с което е стопила до голяма степен изоставането, отчетено през миналата година.

Същевременно в края на миналия месец стана ясно, че други три инвестиционни проекти за над 9,3 млн. лв. са одобрени по оперативната програма „Рибарство“. Преобладаващата част от тях също са за изграждане на развъдници за сладководна риба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още