IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първата клетка на депото за отпадъци край Плевен готова до 2015 г.

Общата стойност на проекта е 27,7 млн. лева, като средствата идват от ОП "Околна среда"

11:45 | 19.11.12 г.
Първата клетка на депото за отпадъци край Плевен готова до 2015 г.

Първата клетка на депото за битови отпадъци в Плевен ще бъде пуснато в експлоатация през 2015 година, съобщи БТА като се позовава на информация от отдел „Екология“ на общината.

Проектът, получил одобрението на правителството, предвижда депото да бъде изградено на два етапа. Първо ще бъде изградена клетка с вместимост от 785 хил. тона, център за съхранение на опасни отпадъци, система за улавяне на биогаз и ВиК-инфраструктура.

Депото ще разполага със сепарираща инсталация, която ще има капацитет от 189 тона дневно. Компостиращата инсталация ще може да раздробява 6 тона отпадъци на час и ще обслужва шест плевенски общини.

Новото хранилище за отпадъци ще бъде в близост до старото депо – на територията на Опанец и Буковлък и ще бъде разположено на площ от около 200 декара.

Стойността на целия проект е 27,7 млн. лева. От тях от общинския бюджет ще дойдат 1,61 млн. лева, или около 6% от средствата. Собственото участие на община Плевен вече е подсигурено от отчисленията, които общината прави към Министерство на околната среда и водите (МОСВ).

Останалите средства са по ОП „Околна среда“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:45 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още