IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Ел Би Булгарикум" мести производството на млечни продукти във Видин

Преместването се финансира по проект на ОП "Конкурентоспособност"

12:29 | 17.01.13 г.
"Ел Би Булгарикум" мести производството на млечни продукти във Видин

Държавното млечно предприятие „Ел Би Булгарикум“ ще премести производството на млечни продукти във Видин, съобщи изпълнителният директор Васил Зографов, цитиран от БТА.

В София ще бъдат произвеждани само стартерни култури и функционални среди.

Преместването на производството ще бъде реализирано по проект на ОП „Конкурентоспособност“ за технологично обновяване, който предприятието спечели преди броени месеци. Бюджетът на проекта е около 6 млн. лева.

Планира се с тези средства да бъде закупена нова технологична линия за производство на свежи млечни продукти. Прогнозите са тя да бъде инсталирана до май 2013 година и да открие 20 работни места.

Видин е областта с най-висока безработица, показаха данните на Агенцията по заетостта за декември 2012 година. Според тях 22% от трудоспособното население в региона е без работа. По тази причина и намерението на държавното предприятие да се пренесе в града беше отличено със специална грамота от областния управител Цветан Асенов.

Отделно приключват и последните дейности за пускане в експлоатация на втория мост на р. Дунав между България и Румъния – между Видин и Калафат. Това би открило още възможности за българската компания, широко позната по света. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:29 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още