IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Растениевъди и животновъди получават близо 20 млн. лв. за проекти по ПРСР

Одобрените проекти са за изграждането на оранжерии за домати и краставици, за отглеждане на лавандула, ягоди и лешници и др.

14:20 | 08.04.13 г.
Растениевъди и животновъди получават близо 20 млн. лв. за проекти по ПРСР

Растениевъди и животновъди получават финансова помощ от държавата по 31 проекта на обща стойност 19 736 278 лв. от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Това съобщиха от пресцентъра на държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ).

Три от предложенията от сектор „Растениевъдство” включват изграждането на оранжерии за производство на домати и краставици.

Други кандидати ще отглеждат по биологичен път лавандула, ягоди и лешници. Някои от одобрените проекти са свързани със засаждането на ябълки, сливи, череши и десертни сортове лозя.

От фонд "Земеделие" уточняват, че производителите ще вложат субсидиите от програмата в посадъчен материал, системи за капково напояване, плугове и трактори. Двама от бенефициентите ще построят складовe за съхранение на зърно.
  
Що са касае за одобрените прокти в областта на животновъдството, предвижда се изграждането и оборудването на ферми за отглеждане на крави, овце и кокошки носачки.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още