IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Класираха агропроекти за създаване на микропредприятия

Наскоро регистрирани тютюнопроизводители не са получили предимство

17:42 | 06.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Класираха агропроекти за създаване на микропредприятия

Готова е класацията на проектите по две от мерките на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) – за преход към неземеделски дейности и за  развитие на микропредприятия.

По време на приема кандидатите са заявили субсидии, които надхвърлят бюджета на двете направления и това е наложило да се направи нова оценка на проектите, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие“.

Кандидатите вече могат да направят индивидуална справка за точките, получени от всеки проект,  на официалния сайт на ПРСР – prsr.bg.

При оценката на предложенията за разнообразяване на дейността на тютюнопроизводители, е даден приоритет на кандидатите, които са регистрирани като тютюнопроизводители през 2011/2012 г. или предишни стопански години.

Кандидатите, за които не съществуват данни за регистрация като тютюнопроизводители във Фонд „Тютюн“ преди настоящата стопанска година 2012/2013, не са получили предимство, въпреки че са представили към заявленията за подпомагане доказателства за регистрация като земеделски производители.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още