IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще обучават освободени работници от ВМЗ-Сопот с евросредства

162 безработни са ориентирани към нова професионална реализация

16:40 | 08.08.13 г.
Ще обучават освободени работници от  ВМЗ-Сопот с евросредства

Освободени от ВМЗ-Сопот работници ще бъдат насочени за обучение по проект „Заедно напред” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съобщиха от Агенцията по заетостта.

162 безработни са ориентирани към нова професионална реализация, като до края на юли 48 са завършили обучение по специалностите „Производство на кулинарни изделия и напитки”, „Текстообработване” и ”Административно обслужване”, а 64 са включени в професионално обучение или придобиват нови ключови компетентности.

Други 103-ма са започнали работа с посредничеството на агенцията по програми от Националния план за действие по заетостта и програма „Развитие на човешките ресурси”. От 12 юли трудовите посредници насочват безработни към 15 нови работни места на първичен пазар в сферата на машиностроенето по заявка на „СКФ Берингс – България” ЕАД. За включване в проекта „Подкрепа за заетост” по програмата за човешките ресурси към общините Карлово и Сопот са подали заявление 104 лица.

Агенцията, чрез поделенията си в Карлово и Сопот, посредничи за обявените над 200 работни места на двете трудови борси, едната от които - специализирана за работниците от ВМЗ. Работните места са за частни фирми в областта на машиностроенето, шивашката промишленост и ресторантьорството, услугите и строителството. В приемните на агенцията са консултирани 1 342 работници на ВМЗ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още