IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очакват се подобрения по проблемен участък на инфраструктурата към Дунав мост 2

Пътят Димово – Ружинци отдавна трябваше да има алтернатива, заяви областният управител на Видин

14:36 | 22.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Очакват се подобрения по проблемен участък на инфраструктурата към Дунав мост 2

Очакват се подобрения по проблемен участък на инфраструктурата към Дунав мост 2, съобщи областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов, който е проверил проблемните участъци на главен път Е-79 по трасето Димово – Ружинци.

Проектирана още през 1987 г. 22-километрова алтернативна отсечка трябва да замени сегашния проблемен участък от Е-79, който преминава през град Димово и селата Бела, Скомля и Медовница. Чрез новото трасе ще се осигури липсващата от инфраструктурата на Дунав мост при Видин – Калафат директна, скоростна и модерна пътна връзка, е заявил Спасов.

Алтернативното трасе започва преди Димово, преминава през пресечена местност в района и директно се включва в първокласния път на разклона преди Ружинци. Асфалтова настилка е положена още през 1988-1989 г. на част от трасето, но после по него не се е работило поради липса на финансиране.

Това е стратегически проект за областта, коментира областният управител, като според него изграждането на участъка не бива да се бави, предвид трафика по Дунав мост 2.

Този участък от подходната пътна мрежа трябваше да бъде готов преди завършването на моста, заради критичното състояние на пътната инфраструктура и задълбочаването на проблемите със засиления трафик, безопасността на движението и недоволството на жителите на населените места по главния път”, е категоричен инж. Кръстьо Спасов.

За проблемните участъци от пътната инфраструктура в региона той е запознал председателя на Народното събрание Михаил Миков, премиера Пламен Орешарски и министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева.

От Агенция "Пътна инфраструктура" припомниха, че през април 2013 г. е избран изпълнител на проекта за модернизация на участъка. Договорът, след проведена открита процедура по ЗОП, е сключен с ДЗЗД "Виа план-Бурда", София. Изпълнителят ще проектира участък от път Видин – Димово (35 км) и Димово – Ружинци (22 км). Финансирането е в размер на 870 хил. лв. без ДДС и е осигурено от Оперативна програма "Транспорт" .

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още