IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Планира се разкриването на митница във Видин заради Дунав мост 2

В структурата на Митница Лом се създава и Митническо бюро Монтана

17:54 | 24.07.13 г. 2
Планира се разкриването на митница във Видин заради Дунав мост 2

След като в средата на юни Дунав мост 2 беше пуснат в експлоатация, правителството планира да окрие митница във Видин. Това става ясно от проект за постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Устройствения правилник на Агенция „Митници“, който е публикуван на портала за обществени консултации.

В структурата на Митница Лом се създава и Митническо бюро Монтана, допълват от Министерския съвет.

В мотивите на правителството се посочва, че само за две седмици по моста са преминали близо 31 600 моторни превозни средства, от които над 11 хил. товарни автомобила.

„Във Видин е изграден модерен митнически терминал за проверка, изцяло финансиран със средства на Европейския съюз. На територията на Област Видин се намират и два сухопътни Гранични контролно пропускателни пункта - на границата с Република Сърбия при Брегово, и при Връшка чука. На територията на Област Видин се намират също така и няколко пристанища на река Дунав, както и Свободна зона“, посочва се още в мотивите.

През 2012 г. от митническите учреждения на територията на Област Видин са реализирани приходи в размер над 7 млн. лева, допълват от Министерския съвет.

Във връзка с разкриването на новите структури се предвижда общият брой на персонала в агенцията да бъде увеличен от 3 337 до 3 350 души, но да се намалят щатните бройки в Националната агенция за приходите (НАП). Предвижда се промяна и в щатовете в централното управление на митниците, както и в митническите учреждения.

Предвижда се също така да отпадне сегашния регламент за организацията и дейността на митниците – с правилници, приети от министъра на финансите и предложени от директора на агенцията. Вместо това директорът на Агенция „Митници“ ще предлага на министъра на финансите или определен от него зам.-министър мерки по провеждане на митническата политика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
diado mrass
преди 10 години
Интересно, кога се планира построяването митница на границата между Австрия и Германия ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
diado mrass
преди 10 години
Ха-ха-ха! Та нали на границите в ЕС митниците вече ги няма ? ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още