IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модернизацията на жп отсечки може да бъде завършена със заем от ЕИБ

Ще преговаряме за заем, ако не успеем да се възползваме от еврофондовете, реши кабинетът

13:43 | 28.08.13 г.
Модернизацията на жп отсечки може да бъде завършена със заем от ЕИБ

Страната ни може да се възползва от средства в размер до близо 150,5 млн. лв. програмен заем от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) в случай, че не успее да довърши два от предвидените железопътни проекта от оперативна програма "Транспорт" (ОПТ) в срок, съобщава пресслужбата на кабинета.

Става въпрос за проектите за реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив – Свиленград (фаза 2: участък Първомай – Свиленград) и за модернизацията на железопътния участък Септември – Пловдив.

По време на заседанието си днес правителството даде разрешение на министертите на финансите и транспорта да могат да преговарят за заем от ЕИБ, ако страната ни не успее да използва европейските фондове за довършването на  двата проекта.

Днес правителството възложи и на Национална компания „Железопътна инфраструктура” да представи на ресорния министър на транспорта Данаил Папазов пълен анализ за изпълнението на оперативната програма за периода 2007-2013 г.  Освен това кабинетът изисква и анализ от НКЖИ, в който да се почи дали всички предвидени железопътни проекти ще бъдат приключени в срока на допустимост на разходите по ОП "Транспорт" (до края на 2015 г.).

 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:01 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още