IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проект за защита на алувиалните гори спечели европейско финансиране

Изпълнителната агенция по горите спечели 500 хил. евро за спасяването на гори с черна елша и планински ясен

18:57 | 30.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Проект за защита на алувиалните гори спечели европейско финансиране

Проектът на Изпълнителната агенция по горите . „Крайречни гори”, чиято основна цел е подобрение на природозащитния статус на алувиалните гори с черна елша и планински ясен спечели финансиране по европейската програма Life+ „Природа”.

Проектът ще разполага с 500 хил. евро от европейската програма за опазване на природата и ще бъде изпълняван в две зони в България, които са от значение за общността. С негова помощ ще бъде изграден и капацитет за възстановяване и управление на алувиалните гори.

По Life+ финансиране в размер на 282,6 млн. евро ще получат общо 225 проекта от 28-те държави в ЕС. Техният общ бюджет е 589,3 млн. евро.

Средства получават проекти от всички държави от общността, свързани основно с опазването на околната среда и околната среда.

За финансиране по трите компонента на Life+ - „Природа и биологично разнообразие”, „Политики и управление в областта на околната среда” и „Информация и комуникации”, са били подадени към 1,5 хил. предложения. Най-много средства се отпускат по компонента „Природа” – почти 150 млн. евро.

Най-много са проектите, които получават финансиране по третия компонент – „Информация и комуникации”, общо 165 проекта. Бюджетът обаче в тази подпрограма е най-нисък – 8,3 млн. евро, от които ЕС ще предостави към 3,9 млн. евро.

LIFE+ е европейският финансов инструмент за околната среда с общ бюджет от 2,1 млрд. евро за периода 2007—2013 година. За новия програмен период средствата са увеличени до 3,4 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още