IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Замразените европрограми може да станат четири

Има риск да бъдат спрени около 3 млрд. евро, колкото е планиран от правителството заем, заяви Лиляна Павлова

09:46 | 05.06.14 г. 8
Замразените европрограми може да станат четири

След замразяването на средствата по оперативните програми „Околна среда“ и „Регионално развитие“ заради сериозни нарушения при обществените поръчки, имаме критична ситуация при „Конкурентоспособност” и Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Това каза  депутатът от ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие Лиляна Павлова пред bTV.

Лиляна Павлова изчисли, че рискът е да бъдат спрени общо между 1,5 и 3 млрд. евро. Според нея тази сума е точно колкото новия заем, който правителството се кани да вземе. Депутатът обаче смята, че „бюджетът няма да издържи“.

„Вчера отидох в комисията по бюджет, надявайки се финансовият министър да каже как ще ги похарчим тези пари”, заяви Павлова и подчерта, че не е останала доволна от отговора.

Тя не скри, че нередности има във всеки един проект, във всяка една държава и всяка програма. Нередности имало и по време на нейното управление като министър.

„На мен ми казаха: Вижте, има проблем. На тях директно им спират парите”, заяви Павлова.

Тя увери, че опозицията ще атакува кабинета, докато той не подаде оставка. „Не искаме властта на всяка цена, но държавата е на път да се срине”, заяви Лиляна Павлова.

Средствата за „Околна среда“ са блокирани от ноември 2013 г., а за „Регионално развитие“ - от няколко дни. Според екоминистъра Искра Михайлова санкциите за общините с екопроекти ще са близо 95 млн. лв. Засега по „Регионално развитие“ са блокирани около 90 млн. евро.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 1 rate down comment 1
Pyramid
преди 9 години
В правовите държави отговорността е само и единствено лична. Не може и не бива да се пренася "по кръвна линия", т.к. действията и/или/ бездействията са плод на личното наличие/отсъствие/ на съвест, разбирания и т.н. Това, дето го пишете, не издържа и ще падне във всеки безпристрастен съд.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 3
studioaa
преди 9 години
Никой не е твърдял, че те са сътрудници на ДС. Искам да кажа, че законът важи и за децата и внуците на такива хора в Германия, а не са само за самите тях. Ако дядо ти е бил сътрудник на Хитлер, нямаш право да се кандидатираш за депутат изобщо. А всички тези долу са наследници или на партизани или на висши кадри в БКП, които със сигурност попадат под ударите на закона.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
Братле, де ЩАЗИ де нацисти? Осъзнай се :D После, иде реч за ЩАЗИ не за комунистическата партия нали? Ако беше за комунистите, подозирам че и баба щеше да е аут, а не шефка на съюза. Едва ли всички изброени от теб са наследници на Държавна Сигурност. Закон за лустрацията трябваше, но вече е късно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 1
studioaa
преди 9 години
Наскоро в Германия беше удължена лустрацията за кадрите на ЩАЗИ до 2019, което значи че всички наследници на нацистите и техните сътрудници няма да имат право да участват в управлението поне до 2019г, за престъпления извършени 70 години по-рано. У нас кога ще има подобен закон за комунистите и техните деца?? Станишев, Лилянчето Павлова, Буруджиева, Ирина Бокова, Лидия Шулева, Меглена Кунева са наследници на партийни кадри и партизани, които попадат под ударите на такъв закон и не би трябвало изобщо да имат право да се кандидатират на народни представители.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
Не съвсем всички, но общо взето е така да :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 2
misanthrope
преди 9 години
Мале Лилееее колко си ***"На мен ми казаха: Вижте, има проблем. На тях директно им спират парите:D В прав текст, на нас са ни приятели а тях ги бият, не че сме по-добриСпоред нея бюджета нямало да издържи. Ти па от кога разбираш от финанси? Като го каже Костов или Дянков, да се замислим ама Уиуето изтепа рибата. Лика прилика с онзи, който няма нужда да се назовава :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 1
forexboy
преди 9 години
Не е овца, друг бозайник, обитаващ *** е. Иначе за потеклото от Партията майка си прав. Изобщо всички управляващи от последните 25 г. са от едно котило, само дето от различни цици са сукали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 12
Internet
преди 9 години
Тази овца, отгледана с манджата от стола на ЦК на БКП, предвижда - можеама на далиВижте й потеклото - ***, като ДС комянашката партия на Боко Тиквата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още