IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България приема плоска корекция от 9,5% по програма “Околна среда”

Финансовата корекция по програма "Регионално развитие" също се очертава да е около 10%, според вицепремиера Екатерина Захариева

21:55 | 04.09.14 г.
България приема плоска корекция от 9,5% по програма “Околна среда”

България приема плоска корекция от 9,5% по оперативната програма “Околна среда” за програмния период 2007-2013 г. Това е съобщила вицепремиерът по икономическото развитие в служебното правителство Екатерина Захариева, която е в Брюксел, за да обсъди спрените програми “Околна среда” и “Регионално развитие”, съобщава БНР.

Тя уточнява, че това ще възлезе на малко под 200 милиона лева

Българските власти официално ще уведомят Еврокомисията за решението си през следващата седмица, допълва Захариева.

Предстои да бъдат определени финансовите корекции по програмата “Регионално развитие” за периода 2007-2013 г., като се очертава корекцията също да е от порядъка на 10 на сто.

Захариева се срещна в Брюксел с комисаря по регионалната политика Юоханес Хан. По думите и е технически невъзможно спрените плащания по двете оперативни програми да бъдат възстановени до края на септември. Тя призова да не се спекулира предизборно с дати и срокове за пускане на плащанията.

Работата е по-напреднала по програма "Околна среда". По “Регионално развитие” предстои да се приключат проверките по едната ос, по която има спрени плащания, и започват разговорите по другата.

“Сроковете, които се тиражират в публичното пространство още от преди месец и половина, че след две седмици ще бъде възстановена оперативна програма "Околна среда", са абсолютно нереалистични и неверни срокове. И това беше потвърдено и в момента на срещата от комисаря”, коментира Екатерина Захариева.

Министърът на транспорта Николина Ангелкова, която също проведе разговори в Евкокомисията, заяви, че няма опасност от спиране на плащания по оперативна програма "Транспорт".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още