IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приключи работата по новата ВиК мрежа на Севлиево

Загубите на вода остават 70% и са необходими допълнителни водни проекти

15:20 | 07.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: МОСВ</em></p>

Снимка: МОСВ

Приключи работата по новата ВиК мрежа на град Севлиево, която се изпълнява с финансиране от оперативна програма „Околна среда“ 2007-2013, съобщи екоминистерството. 

„От придобивката ще възползват около 12 000 души, които до този момент не са имали модерна канализация“, отбеляза министър Ивелина Василева. Тя посочи, че градът има добре развита промишленост и в момента се надграждат съществуващите системи, което е предпоставка за привличане на нови инвеститори.

Изградени са 16 км канализационна мрежа и е реконструирана над 5 км водопроводна мрежа. В процеса на работа по инвестиционния проект са създадени 157 временни работни места.

По информация от общината проектът е на стойност 18,9 млн. лв. „Имаме готовност за други проекти, които касаят водоснабдяването на града“, заяви кметът д-р Иван Иванов.

Той допълни, че Севлиево ще кандидатства за финансиране на проект за подмяна на довеждащите водопроводи, чиято обща дължина е 55 километра. По този начин ще се намалят значително загубите на вода, които в момента са повече от 70%. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още