IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заработи новото депо за битови отпадъци на Плевен

Стойността на проекта е 28 млн. лв., финансирането е от програма „Околна среда“ 2007-2013 г.

17:25 | 06.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: МОСВ</em></p>

Снимка: МОСВ

Новата регионална система за управление на отпадъците в Плевен вече влиза в действие, съобщи екоминистерството. Системата е изградена по оперативна програма „Околна среда“ 2007-2013.

Депото ще обслужва 186 хил. души от общините Плевен, Долни Дъбник, Долна Митрополия, Гулянци, Искър и Пордим и ще разкрие 56 работни места.

Депото включва клетка за отпадъци с капацитет 785 500 хил. тона, сепарираща и компостираща инсталация и център за предаване на отпадъците. Стойността на проекта е 28 млн. лв.

„Чакат ни нови задачи, сред които мащабният проект за ВиК цикъл на Плевен и Долна Митрополия“, коментира министърът на околната среда Ивелина Василева при откриването на депото.

ВиК проектът на Плевен и Долна Митрополия е един от четирите големи ранни проекта, съгласувани с Европейската комисия. Поканата за кандидатстване към общините ще бъде отправена в най-скоро време. Другите големи ранни ВиК проекти са в Добрич, Пловдив и Асеновград.

По оперативна програма „Околна среда“ 2007-2013 г. в област Плевен са се осъществили 19 проекта на обща стойност 220 млн. лв. Завършени са пречиствателните станции в Червен бряг и Кнежа, положени са 63 км ВиК мрежа, доставени са 40 тролейбуса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още