IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръгва процедурата за ремонт на пътища с европейски средства

Пътната агенция ще разполага с 380 млн. лева за ремонти на отсечки, довеждащи до основната пътна мрежа и от важно значение за регионите

12:22 | 16.12.15 г.
Тръгва процедурата за ремонт на пътища с европейски средства

Тръгва процедурата за ремонт на второкласни и третокласни пътища с европейски средства.

Управляващият орган на оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. обяви процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по приоритетна ос „Регионални пътища”, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Общият бюджет е в размер на 380 млн. лева. Бенефициент е Агенция „Пътна инфраструктура”.

По тази приоритетна ос е предвидено да се ремонтират и изграждат пътни отсечки, които подобряват достъпността и свързаността на основната пътна мрежа, която попада в т.нар. ТЕN-Т мрежа.

Крайният срок за подаване на предложения от страна на пътната агенция е 30 април 2017 г. До 30 септември 2016 г. обаче агенцията трябва да подаде проекти за поне половината от бюджета по процедурата.

Все още обаче управляващият орган на оперативната програма не е одобрил критериите за оценка, по които ще се прави подбор на пътищата за ремонт и реконструкция по тази процедура, обясни пред Investor.bg председателят на управителния съвет на пътната агенция инж. Лазар Лазаров.

Агенцията е подготвила разширен списък с повече от 60 участъка, като общата им дължина е около 1 000 км, за които са необходими повече средства, отколкото е бюджетът на процедурата, каза Лазаров.

Проектите, които ще се осъществят със средства от оперативната програма, трябва да са за пътни отсечки, които свързват и довеждат до основни пътища, да отговарят на определени изисквания за трафик, както и да са от икономическо и социално значение за съответния регион.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още