IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

70 млн. лв. ще получи ВиК Смолян от програма Околна среда

Поканата към ВиК оператора ще бъде изпратена до края на годината

10:09 | 09.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

70 млн. лв. ще получи ВиК Смолян по оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 за инвестиции във ВиК мрежата. Това стана ясно вчера при откриването на сепариращата и компостиращата инсталация на депото за битови отпадъци в Смолян.

Поканата към ВиК оператора ще бъде изпратена до края на годината. Това ще бъде първият регионален пилотен проект, съобщи министърът на околната среда Ивелина Василева, цитирана от пресцентъра на МОСВ. 

Ивелина Василева откри и съоръжение за пречистване на инфилтратните води от депото за твърди битови отпадъци в Смолян.

Проектът се финансира от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Общият размер на инвестициите в община Смолян по договори с ПУДООС е 5,2 млн. лв.

В Девин междувременно започна работата по водопровод, който ще довежда до града водата от находището Беденски минерални бани. Старият тръбопровод е граден през 60-те години на миналия век и отдавна не работи. Очаква се инвестицията да даде нови възможности за балнео и спа туризма в града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:44 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 7 години
"...Нещо повече ние вече сме подновили лиценза за експлоатация на шести блок", каза той."Подновили сте го, като си платите за реакторите за Белене! Затова толкова са се разтичали бойковците да платят до края на годината... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още