IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпуснати са средства за нова апаратура за анализ на питейните води

Екоминистерството предостави 10 млн. лв. за оборудване на лаборатории за мониторинг

16:17 | 30.03.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) отпуска 10 млн. лв. за оборудване на 10 лаборатории за осъществяване на мониторинг на качеството на питейните води, съобщиха от ведомството.

Договорът за безвъзмездната финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ беше подписан днес между служебните министри на околната среда и водите Ирина Костова и на здравеопазването Илко Семерджиев.

Новата апаратура ще подобри работата на регионалните здравни инспекции в Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Плевен, Пловдив, Русе, Стара Загора и София, както и на Националния център по радиобиология и радиационна защита в София.

С изпълнението на проекта ще се подобрят възможностите на лабораториите от системата на Държавния здравен контрол чрез разширяване на обхвата и повишаване на техническия капацитет за анализиране в пълен обем на задължителните по европейско и национално законодателство показатели, свързани с гарантиране на качеството и безопасността на питейната вода.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още