IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Радомир метал индъстрийз ще изгражда соларен парк за 120 млн. евро

Слънчевите панели ще бъдат разположени на площ от 1400 дка индустриална земя, а също и върху покривите на сградите на предприятието

09:38 | 12.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Радомир метал индъстрийз ще изгражда соларен парк за 120 млн. евро

Соларен парк на своя територия ще изгради най-голямото радомирско предприятие - "Радомир метал индъстрийз". Това съобщи днес председателят на Надзорния съвет на фирмата Пламен Бонев, цитиран от БТА. Слънчевите панели ще бъдат разположени на площ от 1400 дка индустриална земя, а също и върху покривите на сградите на предприятието.

Инвестицията е на обща стойност 120 млн. евро и ще се реализира съвместно с две германски компании. Финансирането ще стане от германски банки, предоставящи кредит с лихва до 3%, казва Бонев.

Предвижда се периодът на изплащане на инвестицията да е 15 години.

Соларният парк ще се изгражда на етапи. Първият започва в края на тази година и цели достигане на първоначална мощност от 50 мегавата.

„Радомир метал индъстрийз" има необходимата инфраструктура, трафопост и подстанция в района на предприятието, което значително улеснява реализацията на идеята, смята Пламен Бонев. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още