IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Сините“ в парламента искат смяна на шефката на комисията по земеделие

Десислава Танева постоянно внася за разглеждане от депутатите очевидно лобистки текстове на закони, смята Синята коалиция

12:35 | 15.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
„Сините“ в парламента искат смяна на шефката на комисията по земеделие

Синята коалиция иска оставката на председателя на парламентарната комисия по земеделието и горите Десислава Танева заради внасянето на лобистки закони. Това каза в парламента депутатът Иван Иванов, цитиран от БТА.

Иванов заяви, че според Синята коалиция Танева системно използва високия си пост в парламента и постоянно внася за разглеждане от депутатите очевидно лобистки текстове на закони. „С надежда следим протичащата акция на прочистване на ГЕРБ от лобистки интереси“, допълни Иванов.

По думите му, последният пример за лобизъм са промените в Закона за собствеността и ползването на земеделската земя, чийто вносител е Танева. Вчера законопроектът, предвиждащ при продажба собственикът задължително първо да предложи земята на арендатора, беше оттеглен.

Като пример за предложени от Десислава Танева лобистки текстове от Синята коалицията посочиха и промените в Закона за лова, в Закона за необработваемите земи, както и последните два законопроекта и др. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още