IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

EVN в преговори с Enel за ТЕЦ "Марица-изток 3"

Enel продава своите 73% в централата, в която вложи 700 млн. евро

14:15 | 22.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
EVN в преговори с Enel за ТЕЦ "Марица-изток 3"

Австрийската EVN води преговори за придобиването на мажоритарния дял на италианската Enel в ТЕЦ "Марица-изток 3", каза говорител на EVN България, цитиран от Ройтерс.

През март изпълнителният директор на най-голямата италианска компания за комунални услуги Enel Фулвио Конти заяви, че компанията възнамерява да продаде операциите си в България.

„Водим преговори с Enel, но те разговарят и с други компании. Ние (EVN) сме само един от кандидат купувачите“, казва говорител на австрийската компания.

Enel продава своите 73% в 908-мегаватовия ТЕЦ, в който компанията вложи 700 млн. евро. Останалите 27% са собственост на държавната българска енергийна компания НЕК.

След изтекла по-рано този месец информация за вероятна договореност за продажбата на електроцентралата на руската компания InterRao, Enel обяви, че процедурите по продажбата продължават и че до момента не е постигната договореност с InterRao или друга компания.

В понеделник EVN подписа договор с НЕК за придобиването на мажоритарен дял за 500 млн. евро в проект за изграждане на ВЕЦ по горното течение на Арда, близо до границата с Турция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още