IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: АЕЦ Белене и „Южен поток“ за изключително важни за България

За реализацията на петролопровода "Бургас-Александруполис" „неизбежно ще попречат екологични проблеми“, смята премиерът

10:43 | 01.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Бойко Борисов: АЕЦ Белене и „Южен поток“ за изключително важни за България

Премиерът на България Бойко Борисов смята, че строителството на АЕЦ Белене и на газопровода „Южен поток“ са „изключително важни за България“, предаде Итар-Тасс.

„Аз смятам за изключително важно строителството на АЕЦ Белене, защото в противен случай, към 2020 г. в България ще възникнат проблеми с производството на електроенергия, докато в същото време съседна Турция ще има четири атомни електроцентрали“, отбелязва българският премиер, цитиран от руската държавна информационна агенция.

„От цялото си сърце подкрепям проекта АЕЦ Белене“, посочва Бойко Борисов, потвърждавайки, че „преговорите с инвеститори от Германия се намират в заключителен стадий“.

Бойко Борисов отбелязва още пред Итар-Тасс, че по отношение на руските енергийни проекти „поддържа добър диалог с руския премиер Владимир Путин“ и изразява увереност, че „проектите ще бъдат успешно реализирани“, с изключение на петролопровода „Бургас-Александруполис“, за реализацията на който „неизбежно ще попречат екологични проблеми“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още