IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данъчни проверки вдигнаха четири пъти оборотите на столични пиано барове

След началото на активния туристически сезон в зимните курорти заведенията и търговските обекти там също ще бъдат проверявани

15:30 | 02.12.10 г.
Данъчни проверки вдигнаха четири пъти оборотите на столични пиано барове

Петте най-големи столични пиано барове бяха поставени под данъчно наблюдение през изминалия уикенд, съобщиха от Националната агенция за приходите. Проверките са продължение на акцията от предишната седмица, когато във фокуса на данъчните бяха фолк заведенията.

Резултатите показват, че в присъствието на инспектори от приходната агенция през петъчната и съботната вечер заведенията отчитат общо с 3,7 пъти по-високи обороти, отколкото в същите два дни предишните седмици.

За пример от НАП посочват, че в петък пред данъчните един от баровете е реализирал приходи от 2 хил. лв, докато седмица по-рано, отново в петък, отчетите от фискалния му апарат показват общ оборот от 360 лв.

По време на проверките инспекторите са имали за цел да проследят как се отчитат приходите от вход, както и да наблюдават открито всеки касов апарат в заведенията. Паралелно с това направени проверки дали работещите в заведенията имат трудови договори, на какви суми се осигуряват и внесени ли са дължимите осигурителни вноски.

Откритите наблюдения в тези заведения се планира да продължат и през следващите седмици.

След началото на активния туристически сезон в зимните курорти заведенията и търговските обекти там също ще бъдат проверявани, съобщават още агенцията.

От НАП припомнят, че проверките на нощни заведения са резултат от анализ на риска, извършен в приходната агенция, които сочи, че 88% от всички дискотеки и развлекателни заведения в страната укриват част или целия си оборот. Потенциалната щета за фиска от неплатени данъци от такива обекти възлиза на 12 млн. лв. годишно, според оценките на НАП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още