IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булгаргаз: Топлофикация София има 100 млн. лв. текущи задължения

До утре спират подаването на природен газ за Топлофикация Шумен, може да ограничат и доставките към столицата

16:45 | 29.12.10 г. 4
Автор - снимка
Създател
Булгаргаз: Топлофикация София има 100 млн. лв. текущи задължения

Топлофикация София е в много тежко състояние, текущите й задължения са 100 млн. лв. Това каза пред журналисти изпълнителният директор на "Булгаргаз" Димитър Гогов, съобщи БТА.

Държавното газово дружество изчаква да приключи смяната на ръководството на топлофикацията, за да проведе преговори с него по съществуващите проблеми. От началото на отоплителния сезон задълженията на столичната компания са се увеличили три пъти, допълни Гогов.

"Булгаргаз" не изключва възможността да бъде ограничено подаването на природен газ към Топлофикация София, ако задълженията й продължат да се увеличават застрашително.

Димитър Гогов съобщи още, че най-късно от утре ще бъде спряно подаването на природен газ за Топлофикация Шумен. Общите задължения на дружеството към "Булгаргаз" към момента са 15,5 млн. лева. От тях 2,3 млн. лв. е трябвало да бъдат платени до 20 декември тази година. Тъй като задължението не е покрито, цялата сума става изискуема, поясни Гогов.

Ако все пак топлофикацията плати тези 2,3 млн. лв., държавното газово дружество ще продължи да подава синьо гориво. От спирането на природния газ за тази топлофикация могат да пострадат още четири други дружества, които получават газ през същата тръба. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:43 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
madcow
преди 13 години
Мдаа ... усетихте ли схемата?Топлофикация се точи от директорите и надписва сметки. След това се обявява, че заради неплатени сметки (надписани) няма пари и се играе цирк всяка зима. Накрая я кмета на София, я премиерът (и предишните, и сегашния ще) бърка в джоба ми и вади някакви пари все едно са негови и ги дава на тухлофикацията.Крайния резултат е, че заради този цирк финансираме злоупотребите на директорите. Дано поне ви забавлява!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
AtanasSertov
преди 13 години
Дано я спрат. Мразя ТОПЛОФИКАЦИЯ! РЕКЕТ! НЕ искам тръбите на топлофикация в дома си.!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
Nabludatel777
преди 13 години
Не се притеснявай....Държавата ще отпусне спасителен заем на Софийска община или направо на Топлофикация София...това са шопи ! Никой не се *** с шопите, така , че ич не ги мисли...ако требе всички ще им платим сметките!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
lyusien
преди 13 години
Хайде Гогов като се правиш на пич спри и газта на Топлофикация София След като спря газта на Шумен трябва да спреш и на *** софиянци С какво те са по различни от шуменци Дискриминация ли проявяваш Сметките трябва да се плащат След като нямаш пари да платиш дадена услуга няма да я ползваш Това е правило Но тебе те е страх Ще те дигнат на балон Много интересно Наи богатите в България - в София се въртят 70 % от парите на българите но тези хора не искат да си плащат сметките Вероятно така са научени Но всяко нещо има начало и краи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още