IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенцията по храните ще се заеме първо с нов държавен стандарт за хляба

Както въведохме ред в месото и в млякото, така ще въведем ред и с хляба, заяви земеделският министър Мирослав Найденов

17:33 | 07.01.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Агенцията по храните ще се заеме първо с нов държавен стандарт за хляба

Ако от 1 февруари 2011 г. Агенцията по храните започне работа, незабавно ще бъде създаден държавен стандарт за хляба. Това каза в странджанското село Кости министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, цитиран от БНР. Министърът уточни, че очаква още в първия си работен ден Народното събрание да приеме на второ четене закона за Агенцията по храните.

„Хлябът е първият ми приоритет като министър. Както въведохме ред в месото и в млякото, така ще въведем ред и с хляба. Първата работа наистина, защото никой не е по-голям от хляба, това е насъщният“, коментира Найденов.

Той поиска „да има стандарти за хляба, защото на това безобразие в момента трябва да му бъде сложен край. И ви обещавам, че това ще се случи по най-бързия начин", заяви Найденов.

Вчера асоциация „Активни потребители“ съобщи, че има сериозно разминаване между това, което пише на етикетите на диетичните хлябове и действителното им съдържание.

За хляба са създадени редица държавни стандарти през 70-те и 80-те години. Една част от тях са отменени, а други още действат. Производителите обаче не са длъжни да спазват тези стандарти и работят по собствени рецепти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Jimmy
преди 13 години
Очаквам в скоро време някой държавен чиновник да измисли и държавен стандарт за секса - с коя поза да се започва, колко време да се клати и пр. ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още