IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тотю Младенов: Давам на прокуратурата 72 предприятия за неизплатени заплати

Това може да стане, ако фирмите не изпълнят задълженията си до 31 януари

10:07 | 11.01.11 г. 3
Тотю Младенов: Давам на прокуратурата 72 предприятия за неизплатени заплати

Който не може да плаща работни заплати, няма място в бизнеса, каза министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов пред bTV.

Той обяви, че по негова разпоредба Главна инспекция по труда е помогнала да се изплатят 82 млн. лева забавени плащания за работни заплати.

Към момента седемдесет и две предприятия дължат 19 млн. лева за работни заплати, обяви министърът. Сред най-некоректните платци са "Автомагистрали Черно море – Шумен", ВМЗ - Сопот, бирената фабрика "Леденика" и други.

„Ако не се изпълнят задълженията до 31 януари, ги давам на прокуратурата“, закани се Младенов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 7 rate down comment 0
global_dj
преди 13 години
Абе , ти с каква информация си се запасил бе, стига си ревал из тези форуми! Държавата се е изплатила на бизнеса на около 90% вече, като останалите десетина процента ще бъдат изплатени до края на месеца! Какво пишеш навсякъде едно и също, че държавата не се изплатила! Еми нали ако не бяха тези глупави договори, които са сключени още при предишните управляващи, които многократно са надчилявани с тези т.нар. анекси.... ?! Нали се досещаш, че по-лесно щяха да се изплатят... Много е лесно да плюете на посоки, но първо знайте за какво поне!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
Императорът
преди 13 години
Въобще писнало ми е от наглото двуличие на Тотю.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
Императорът
преди 13 години
А кой ще даде на прокуратурата САМАТА ДЪРЖАВА,която отказва да плаща задълженията си към бизнесът ????Или частните собственици са длъжни да плащат, а държавата може да плаща, може и да не плаща според кефът на лицето С. Дянков ?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още