IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строежът на участъка Нова Загора-Ямбол от магистрала Тракия напред с 3 месеца

Гръцката фирма „Актор“ започна строителството на участъка през август

18:39 | 18.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Строежът на участъка Нова Загора-Ямбол от магистрала Тракия напред с 3 месеца

Строителството на участъка от Нова Загора до Ямбол на магистрала „Тракия” се извършва много бързо и към момента изпълнението е с 3 месеца и половина напред от графика. Това е съобщил на работна среща в областната администрация на Сливен Никос Хаджитеодосиу, ръководител на гръцката фирма "Актор", която строи участъка.

„Актор“ започна строителството на участъка през август. Дължината на лота е 34,3 км. Окончателното завършване и въвеждане в експлоатация на магистралата в цялата й дължина се очаква да бъде през 2012 г.

На срещата областният управител Марин Кавръков е посочил, че целта на ръководството на областната администрация е за строителните дейности по обекта основно да се наема работна ръка от областта, се посочва в съобщението на администрацията.

Той е предложил да се използва практиката с „Трейс Груп Холд” АД, която е организирала трудова борса в Сливен и чрез нея е направила конкретна заявка за пътно строителни работници. „Основния проблем на нашата област е високата безработица. Строителството на този участък от магистралата е една реална възможност за неговото разрешаване“, е посочил Кавръков.

На това Хаджитеодосиу е посочил, че за строителните дейности са нужни квалифицирани работници, защото се използва специална техника. Той е обещал, че ще проучи пазара на предлаганата работна ръка и ще даде възможност на местните хора да започнат работа във фирмата. Към този момент само от гр. Кермен са наети на работа 28 човека.

От "Актор" са изявили интерес да участват в инфраструктурни проекти в България и по специално в екологични енергийни проекти на територията на област Сливен.

Областният управител е обърнал внимание и на сигналите от местите кметове за повреждането на пътната настилка в населените места при строителните дейности, на което Хаджитеодосиу е отговорил, че всички проблеми, възникнали по време на строителството, се решават своевременно с кметовете на населените места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още