IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министерски съвет обяви мотивите за искания вот на доверие

Искам да дам знак на всички, които мислят, че могат да ни подценяват, да ни изнудват или да ни отклонят от пътя, заяви премиерът Борисов

15:03 | 19.01.11 г. 2
Министерски съвет обяви мотивите за искания вот на доверие

От пресслужбата на Министерски съвет разпространиха официалните мотиви за искания вот на доверие към правителството, решение за което беше взето по-рано днес на на заседание на Министерски съвет.  Очаква се дебатът по него да бъде в четвъртък.

Вотът на доверие е поискан за цялостната политика на кабинета за борба с корупцията и престъпността, за модернизиране на българската икономика и финанси, за провеждане на реформите в сферите на външната политика, отбраната, сигурността, здравеопазването, образованието, социалната политика, правосъдието, транспорта, земеделието, опазването на околната среда, културата, усвояването на средствата от европейските фондове и спорта, се посочва в съобщението.

В създалата се в момента ситуация „неясни политически субекти чрез анонимни източници, чрез медии с неясни собственици, разпространяват незаконни материали, стенограми и записи от разговори, с които целят да компрометират правителството, неговите усилия и политика и да трупат напрежение в обществото“, пише в съобщението на МС.

В позицията на кабинета се казва още, че основната цел на атаката от последните седмици е да се дискредитира политиката на управлението на парламентарната група на ГЕРБ и на правителството, да я представи като еднаква с тази на предишните управления и да разруши доверието в премиера.

"С вота на доверие искам да дам знак на всички, които мислят, че по някакъв начин могат да ни подценяват, да ни изнудват или да ни отклонят от този път, че няма да им мине номерът", заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти на въпрос какъв знак е поисканият от него вот на доверие, предаде Dnes.bg.

На въпрос дали ще спре компроматната война, премиерът каза, че не се интересува от това. "Нека видят, че нашето правителство за четири години ще остави на България такива съоръжения – метро, Южна дъга, „Люлин”, „Марица”, „Тракия”, „Струма”, „Хемус", каза Борисов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 3
AGD
преди 13 години
Защо всички са черногледи в тази страна? Може би заради черните им очи :)А ти какво си оставил на страната,а какво си откраднал...повече е нали?На есен ще има местни и президентски избори...да си знаеш :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 8
jamiemirror
преди 13 години
"Нека видят, че нашето правителство за четирри години ще остави на България такива съоръжения метро, Южна дъга, Люлин, Марица, Тракия, Струма, Хемус", каза Борисов.Я остави - я не. Но ще остави горчивия вкус на "легалното" подслушване, редовната дупка в бюджета от 2млрд лв и т.н. - прекалено висока цена за завършването на една "магистрала" (Люлин) и ремонта на още 2-3.Да видим сега дали "Атака" са достатъчно глупави да се компрометират с подкрепа за "ГЕРБ" - ако това стане, очаквам социалистическо правителство след преврат наесен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още