IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Б. Борисов предлага работна група да следи контрола върху използването на СРС

Нейната задача ще е да установи дали има пропуски в действащата уредба по отношение използването на специалните разузнавателни средства

15:29 | 28.01.11 г. 2
Б. Борисов предлага работна група да следи контрола върху използването на СРС

Министър-председателят Бойко Борисов предлага да бъде създадена работна група, която да анализира практиката по прилагането на Закона за специалните разузнавателни средства, съобщава БТА.

В писмо до председателя на Върховния касационен съд Лазар Груев, до главния прокурор Борис Велчев и председателя на подкомисията за парламентарен контрол и наблюдение върху използването на СРС Явор Нотев премиерът Борисов изтъква, че в последно време въпросът за използването, прилагането и контрола върху използването на СРС се поставя настоятелно в публичното пространство.

„Наше задължение е да създадем условия за сигурност и спокойствие на българските граждани, така че никой да не се чувства застрашен, ако не е допуснал нарушение на закона”, посочва министър-председателят.

С този мотив той предлага създаването на работна група под ръководството на министъра на правосъдието, в която да бъдат включени представители на съда, прокуратурата и подкомисията в Народното събрание.

Нейната задача е да установи дали има пропуски в действащата уредба по отношение използването на СРС, които създават възможности за нарушаване на конституционните права на гражданите и при необходимост да предложи промени в нормативната уредба, регламентиращи по-добре контрола върху използването им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
jamiemirror
преди 13 години
Ново раздуване на администрацията?Не. По-добре да се съкрати 10 ПЪТИ бюджета за СРС - така логично ще се ползват само при реална нужда.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
madcow
преди 13 години
"Нейната задача ще е да установи дали има пропуски в действащата уредба по отношение използването на специалните разузнавателни средства."Да бе, след този цирк със СРС-тата все едно не е очевидно, че процедурата за прилагането им има повече дупки от швейцарско сирене...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още