IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: Ясно е, че разпространените записи са фалшификат

Министър-председателят е категоричен, че зад всичко, което се изнася в медиите, стои президентът Георги Първанов

11:29 | 28.01.11 г. 4
Бойко Борисов: Ясно е, че разпространените записи са фалшификат

Атаките срещу кабинета идват от президента, който ги осъществява чрез Алексей Петров, заяви премиерът Бойко Борисов пред TV7 по повод разпространените записи на разговори между членове на кабинета и шефа на агенция Митници Ваньо Танов.

Според Борисов никой не вярва, че флашките се пускат в пощата от някой чичко с шлифер. "Алексей Петров е един от хората, но над него има един по-голям, който от 20 години дирижира нещата. Той действа по коварен начин", коментира премиерът.

Според него Първанов е още млад и е нормално да има амбиция да остане във властта, поради което „в момента си прави организацията, за да осъществи този план“.

Премиерът каза още, че разбира добре и Алексей Петров, който пък имал своите права да доказва, че е невинен.

„С трима журналисти, Дачков, Патрашкова и Сашо Диков, един вестник и една телевизия, Петров обезличи всички медии, той ви подчини всичките. С няколко флашки обезличи всички партии. Без пари си направи такава реклама. Шапка му свалям", разлюти се Борисов и добави: „Така майсторски ни разиграва, че трябва да му се признае, аз винаги съм бил джентълмен“.

„Знаех че телефонът на Ваньо Танов е бил подслушван. Ако добавиш думи, изречения, точки и запетайки, да махнеш цели пасажи, този разговор придобива друг вид – оттук нататък това е манипулиран разговор“, мотивира се премиерът и обясни, че дори не познава шефа на митницата на летището, нито пък е назначавал Вучев.

Борисов заяви, че има разлика във времетраенето на разговорите, пуснати в публичното пространство и тези, които наистина са били проведени между него и Ваньо Танов. Това показали поръчаните на мобилния оператор разпечатки.

„От тях личи, че разговорите са домонтирани, тоест – фалшифицирани“, коментира Борисов. "Единият разговор е с 16 секунди по-дълъг, а другият – с 46 секунди", уточни премиерът.

Той е поискал от шефа на митниците също да си поръча разпечатка, за да се види каква е оригиналната продължителност на отчетения от мобилния оператор телефонен разговор и дали в тях има разминавания. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
milenkk
преди 13 години
Що ли им се връзва премиера на глупостите не мога да разбера
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
madcow
преди 13 години
"Това показали поръчаните на мобилния оператор разпечатки."Еми да, поръчали са си ги с 16 и 46 секунди по-дълги и им пристигат с 16 и 46 секънди по-дълги.Вероятно трябва да имаме вяра на Ментел че системата им не бърка разговорите (след 3-те месеца закъснение на фактурите ...) и че Борисов безпогрешно си спомня кой точно разговор кой е бил отпреди 3 месеца ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
Nikodim
преди 13 години
""С трима журналисти, Дачков, Патрашкова и Сашо Диков, един вестник и една телевизия, Петров обезличи всички медии, той ви подчини всичките""За което много помогна тъпата Тиква. И това ще му бъде простено.Българите сме крааааайно невзискателни към своите политици.Българийо, Българийо, европейска държаво от ХХ! век ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
dakl
преди 13 години
Както в приказката със собствените камани по собствената глава!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още