IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еврокомисарят Сесилия Малмстрьом не се ангажира с прогноза за Шенген

През март у нас ще пристигнат европейски експерти, които ще направят оценка на свършеното от България по изпълнението на критериите за Шенген

17:49 | 11.02.11 г.
<p><i>Снимка: Министерски съвет</i></p>

Снимка: Министерски съвет

През март в България ще пристигнат европейски експерти, които ще направят оценка на свършеното от България по изпълнението на критериите за Шенген. Това каза еврокомисарят по вътрешен ред Сесилия Малмстрьом на пресконференция след срещата с премиера Бойко Борисов, цитирана от Dnes.bg.

По-рано тя посети ГКПП Капитан Андреево, придружена от вътрешния министър Цветан Цветанов.

Видях колко голяма е ангажираността на страната в борбата с организираната престъпност и корупцията, изтъкна Малмстрьом.

Тя обаче отбеляза, че решението за присъединяването на България към Шенген, след като се изпълнят всички изисквания, ще се основава на единодушно решение на държавите членки.

На Капитан Андреево Сесилия Малмстрьом не се ангажира с прогноза за Шенген.

"Свършена е отлична работа, има огромен напредък и много високо ниво на техническа готовност, но има още какво да се свърши", каза еврокомисарят.

Вижте още

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още