IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

РЗС обвини Цветан Цветанов във финансови злоупотреби с европейски средства

Ще настояват да бъде сигнализирана прокуратурата за извършено документно престъпление

16:00 | 11.03.11 г.
РЗС обвини Цветан Цветанов във финансови злоупотреби с европейски средства

РЗС твърдят, че Цветан Цветанов е извършил документни престъпления и финансови злоупотреби с европейски средства като член на Управителния съвет на сдружение "Граждани за европейско развитие на България".

От партията заявиха, че ще внесат сигнал, подплътен с документи, за злоупотреби в парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

Според депутата Емил Василев с неистински документ, подписан от Цветан Цветанов, са легализирани неистински счетоводен отчет за дейността на сдружението за 2006 г. и 2007 г., извършени са промени в устава и са вписани избрани нови членове на УС на сдружение "Граждани за европейско развитие на България".

РЗС настоява за пълна финансова ревизия на сдружението, както и да бъде сигнализирана прокуратурата за извършено документно престъпление от страна на Цветанов. От партията поискаха и Сметната палата да направи проверка на цялостната финансова дейност на сдружението за периода 2006 - 2010 г.,

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още