IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Публикуваха списък с аптеките, които отпускат лекарства за редки болести

Той може да се открие на интернет страницата на НЗОК

11:10 | 17.03.11 г.
Публикуваха списък с аптеките, които отпускат лекарства за редки болести

Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК) публикува списък с аптеките, които отпускат медикаменти за редки заболявания, съобщиха от пресцентъра на НЗОК.

Списъкът на аптеките е публикуван в интернет страницата на НЗОК, рубрика "За пациента", линк "Изписване на лекарства и ред за получаването им". В него е посочено населеното място, в което се намира
аптеката, точният й адрес и телефон за връзка, както и заболяванията, за които тя осигурява лекарства.

Медикаментите са за поддържащо лечение на трансплантирани пациенти и за поддържащата хормонална терапия на болни от злокачествени заболявания.

От общо 2024 аптеки, които работят с НЗОК, 809 са заявили готовност да отпускат лекарствени продукти за поддържащата хормонална терапия на болни от злокачествени заболявания. 654 аптеки ще предоставят лекарства за поддържащо лечение на трансплантирани пациенти, а 651 ще осигуряват медикаменти за лечение на редки заболявания.

Аптеките, които към момента не отпускат лекарства за тези заболявания могат да подпишат анекс с НЗОК и да започнат да ги осигуряват на пациентите.

В последните дни възникна проблем с набавянето на тези лекарства, поради промяна в системата на доставянето им. Медикаментите вече ще се плащат и доставят от здравната каса, а не от Министерството на здравеопазването, както беше досега.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още