IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започват масови проверки на всички обекти, регистрирани по Закона за храните

Агенцията по храните ще актуализира регистрите с фирми за производство и търговия с храни

11:34 | 11.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Започват масови проверки на всички обекти, регистрирани по Закона за храните

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва масови проверки и пререгистрация на обектите по Закона за храните, съобщиха от агенцията. Целта на проверките е да се изготви единен актуален национален регистър на всички обекти.

При създаването на агенцията и вливането на няколко служби в нея се оказа, че не всички регистри са актуални, коментира през март директорът на агенцията Йордан Войнов. Например при проверките на хлебопроизводителите в регистрите е имало около 4000 обекта, а после се оказа, че част от тях са затворили и така фурните и хлебозаводите са около 1700.

Сега ще бъдат проверени обектите за производство и търговия на едро с храни от неживотински произход, обектите за търговия на дребно с храни, с изключение на обектите за търговия на дребно, в които се предлагат само храни от животински произход, както и обектите за обществено хранене.

Проверките на обектите за производство и търговия на едро с храни от неживотински произход ще се извършват от трима инспектори, а на обектите за търговия на дребно - от двама инспектори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още