IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на бензина тръгна надолу за първи път от две седмици

Специалисти обаче прогнозираха лятно поскъпване на бензина заради сезона на отпуските и пътуванията

13:36 | 07.05.11 г. 5
Цената на бензина тръгна надолу за първи път от две седмици

За първи път от две седмици цената на бензина и дизела тръгна надолу. Масовото гориво А-95 поевтиня с 3-4 стотинки, съобщи bTV.

Вчера бургаската рафинерия свали цените на едро и тази нощ повечето вериги бензиностанции са отразили поевтиняването.

Литър бензин се продава за 2,43 лв. Дизелът е на същата цена. Автогазта обаче засега запазва рязкото поскъпване отпреди седмица.

„Лукойл Нефтохим” промени цената след няколкодневно поевтиняване на петрола. За седмица цената на суровия нефт спадна с 15% на световните борси до под 100 долара на барел.

Специалисти обаче прогнозираха лятно поскъпване на бензина заради сезона на отпуските и пътуванията. Русия пък обмисля ограничения в износа на суров петрол, което също може да повлияе на цените.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 3
diado mrass
преди 13 години
Нека да не се приема като съвет, но аз мисля, че цената на Бензина ще расте.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
Ricco
преди 13 години
И тук май системата е много сбъркана - нали уж затова има фючърси - за да има предвидимост и стабилност на цените и доставките. Обаче на практика нещо не се получава - пак много спекулации, пак много волатилност. Просто нещата са малко изместени във времето и една значителна част от парите остават в спекулантите. "Нищо" повече. Не е за вярване, ама излиза, че системата е много гнила. Ама наистина много. И съответно трябва много да се реже.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
bigi
преди 13 години
"Лукойл Нефтохим промени цената след няколкодневно поевтиняване на петрола."Цената при нас се отразява около 6 месеца след тази на световните борси. Кой е написал това безсмислено изречение?!?!?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
stasi666
преди 13 години
след спад с 15 долара на барел какво прави Лукоил по въпроса.НИЩО бензина по тяхни данни и изчисления трябваше да е паднал с 12 стотинки .Къде са протестите сега когато БСП не ги финансира и всичко е в ръцете на частна компания.Просто и познато
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още