IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Земеделският министър не иска „Рибни ресурси“ да се приватизира

Предвижда се в капитала на „Рибни ресурси” ЕООД да бъдат апортирани недвижими имоти, които са подходящи за изграждането на още две рибарски пристанища във Варна и Балчик

15:42 | 13.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Земеделският министър не иска „Рибни ресурси“ да се приватизира

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов предлага в т.нар. Забранителен за приватизация списък на фирми да бъде включено ново търговско дружество - „Рибни ресурси” ЕООД, гр. Созопол, което не може да бъде обект на приватизация заради стратегическия характер и обществения интерес на рибарско „Пристанище Созопол”.

Промяната ще стане, след като Мирослав Найденов внесе в Министерски съвет проект за изменение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол, в който се предвижда именно промяна на списъка на търговските дружества с повече от 50 на сто държавно участие в капитала или обособени части от тях, съобщиха от ведомството.

Предвижда се в капитала на „Рибни ресурси” ЕООД да бъдат апортирани недвижими имоти, които са подходящи за изграждането и регистрирането на още две рибарски пристанища във Варна и Балчик. Така ще се покрият поне минимално нуждите на този важен бранш в северната част на Българското Черноморие.

Предоставянето на качествени пристанищни услуги е важно за региона, тъй като риболовната промишленост заема водещо място в местната икономика, коментират от земеделското министерство. Това е принос и за изпълнение на Общата политика в областта на рибарството и за развитието на сектора у нас, смятат от министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още