IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията на едро с храни ще става на стокови борси и пазари с някои изключения

Изключения се допускат при продажби между производители, посредници и преработватели, гласят приетите от парламента промени в Закона за стоковите борси и тържищата

13:18 | 19.05.11 г.
Търговията на едро с храни ще става на стокови борси и пазари с някои изключения

Търговията на едро с храни и цветя ще се извършва само на стоковите тържища и пазарите на производители, гласят промените в Закона за стоковите борси и тържищата, окончателно приети днес от парламента.

Изключения се допускат за магазини или вериги от магазини за продажба на едро и дребно на храни и нехранителни стоки на самообслужване, а също и за сградите и съоръженията, представляващи комплексен обект, сочат промените.

Допустими продажби извън регламентираните места ще се осъществяват директно между производител, посредник, преработвателно предприятие или вносител и преработвателно предприятие.

Към изключенията в тази търговия депутатите записаха също директните доставки до обекти за продажби на краен потребител и за седмичните пазари.

Държавната комисия по стоковите борси и тържищата ще предоставя безсрочен лиценз за създаване и извършване на дейност като стокова борса, гласят още промените. Правата за лиценза не подлежат на прехвърляне или преотстъпване, освен в случаите на правоприемство по Търговския закон.

Лицата, които при влизането в сила на промените, имат удостоверение за регистрация на стоково тържище или на пазар на производителя, са длъжни в шестмесечен срок да приведат дейността си в съответствие с новите изисквания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още