IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първият транш за тютюнопроизводителите се изплаща от днес

Държавен фонд „Земеделие“ превежда субсидиите за 30 хиляди стопани

11:07 | 27.05.11 г.
Първият транш за тютюнопроизводителите се изплаща от днес

От днес Държавен фонд „Земеделие” започва изплащането на първите 35 милиона лева по схемата за национални доплащания на тютюнопроизводителите, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Право на субсидии имат земеделски стопани, които са отглеждали тютюн в периода 2007 – 2009 г.  и този тютюн е бил изкупен и премиран по реда на Закона за тютюна и тютюневите изделия. Субсидии се дават и на производители, които не са гледали цигарената суровина през всичките три години.

Помощта се изплаща за килограм предаден тютюн в зависимост от класа и сортовата му група. Когато тютюнът не е бил гледан през всичките три години, помощта се определя въз основа на средногодишното количество изкупен тютюн по сортови групи за годините, през които е отглеждал културата, поясниха от фонда.

Общият размер на субсидиите за бранша e 70 млн. лв., като вторият транш се очаква да бъде преведен през август т.г. Държавен фонд „Земеделие“ превежда субсидиите за 30 хиляди стопани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още