IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай е готов да инвестира в производство на зърно и вино у нас

Китайска делегация ще посети няколко града в страната, където ще се обсъждат конкретни намерения за инвестиране

18:50 | 27.05.11 г. 1
<p>
	Министър Найденов с представители на китайската делегация. <em>Снимка: МЗХ</em></p>

Министър Найденов с представители на китайската делегация. Снимка: МЗХ

Отворени сме за инвестиции в производство на зърно, зеленчуци, плодове, във винопроизводство, заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов на среща с извънредния и пълномощен посланик на Китай у нас Гуо Йеджоу и с китайска делегация, водена от директора на Службата за държавните земеделски стопанства и усвояване на земи към китайското министерство на земеделието Ли Веигуо. В състава на делегацията са включени и представители на китайската фирма Тянджин Фарм Култивейшън Груп, която заявява сериозен инвестиционен интерес към България.

„България има конкурентни предимства - имаме много обработваеми земи, вече и европейски фондове, имаме и традиции в земеделието”. Така министър Найденов обобщено представи условията за инвестиции у нас, цитиран от пресцентъра на министерството.

От китайска страна са били заявени сериозни намерения в областта на зърнопроизводство, както и на пряко инвестиране във винопроизводство в България. Китайският пазар на вино се разширява с много бързи темпове, са заявили китайските инвеститори, като е бил представен напредъкът в инвестиционните проучвания на китайските бизнесмени в страната ни.

Посещението на делегацията продължава в няколко града в страната, където ще се обсъждат конкретните намерения за инвестиране.

По-рано този месец от министерството съобщиха, че китайски компании се интересуват от инвестиции в земеделска земя в Северозападна България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 12 години
Сега в Северозапада а утре и в други райони ! Нашият "бизнес" се надяваше да си купува китайски работници / нашите му били скъпи / а какво се получи? Китайци ще ползват нашите работници, земя и роденото от нея!:)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още