IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Признаването на дипломите от чуждестранни университети може да отпадне

Предложението ще бъде гледано от Министерския съвет в началото на юни, съобщи министърът на образованието Сергей Игнатов

17:13 | 31.05.11 г.
Признаването на дипломите от чуждестранни университети може да отпадне

Планираме постепенното отпадане на признаването на дипломите, издадени от чуждестранни висши училища. Това съобщи пред журналисти в Брюксел министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов в отговор на въпрос на БТА.

Предложението е записано в промените на Закона за висшето образование, публикувани на сайта на министерството, които предстои да бъдат гледани на заседание на правителството в началото на юни. Целта е българските университети сами да проверяват валидността на издадените дипломи за студенти, които искат да продължат образованието си в страната, поясни министърът.

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма /МИЕТ/ е съдействало за насочване на средства от структурните фондове за създаването на национален научен център с три технологични парка, който да бъде развит по европейски стандарти, обясни още министър Игнатов.

Целта е в България да бъде изградена научна база, която да създава условия за работа на съвременно ниво, така че младите да имат стимул да се реализират в страната, обясни още Игнатов.

Комплексът ще работи в областта на хранителната промишленост, фармацията, информационните технологии и електрониката. Досега са осигурени 100 милиона евро за началото на дейностите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още