IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дянков е за единна добавка към пенсиите

Постът на изпълнителния директор на Националната агенция по приходите ще зависи от данъчната събираемост, съобщи министърът на финансите

10:45 | 07.06.11 г. 5
Дянков е за единна добавка към пенсиите

"Добавката за пенсиите няма да е диференцирана, защото това би означавало дискриминация спрямо най-силно засегнатите от кризата.“, Това заяви финансовият министър Симеон Дянков в отговор на журналистически въпрос за размера на компенсациите, който се очаква да се обсъжда утре от Тристранния съвет, предаде БТА.

Министър Дянков участва в конференция на тема "Нови перспективи в търговските и икономически отношения между САЩ и България", която се провежда днес в София.

На въпрос дали изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов ще запази поста си, министър Дянков обясни, че това ще зависи от работата на агенцията. Той уточни, че ще следи как работи приходната агенция до средата на годината и след това ще се вземат решения.

„Дали Красимир Стефанов ще остане на поста си ще зависи от резултатите - не само от събираемостта, която върви добре, а и от борбата с ДДС-измамите“, каза Дянков и допълни, че иска много по-голяма инициативност от НАП за измамите.

„Красимир Стефанов няма да става ръководител на НОИ“, допълни финансовият министър по повод появилите се слухове за подобни рокади. Немислимо е и сливането на НАП и Националния осигурителен институт (НОИ). „Едната е разходна, а другата - приходна агенция, затова няма никакъв начин това да стане“, допълни Дянков.

Миналата седмица излезе информация, че Стефанов ще бъде освободен от поста си ще заеме овакантения стол на управителя на НОИ. На 17 май Христина Митрева, която бе начело на института, подаде оставка заради липсата на доверие към нея от страна на ГЕРБ.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
vzhekoff
преди 12 години
Дадох 2 примера за тавана и другия. И двата говорят против тезата за еднакво абсолютно увеличение. Очевидно соца е заседнал дълбоко в мозъка - няма значение колко си внесъл, на всички еднакво. Така де - бачкали повече - голям праз.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 0
slavkovrr
преди 12 години
Тука няма нищо общо с математиката!Че има таван на пенсиите, има.Но и ще падне скоро.Тъкмо партиините секретари си клатеха краката на времето, взеха големи пенсии, и сега искат и по-големи индексации. Не може!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 1
vzhekoff
преди 12 години
Изказване на човек, нямаш и нулеви познания по математика. Значи ако лицата а и Б са се осигурявали цял живот в съотношение 2:1, по моята логика би следвало доживотно пенсиите им да са в съотношение 2:1, което е и справедливо, предвид приноса им. Според твоето абсурдно мнение, ако А получава в началото 700 лв., а Б - 350, то след "добавката" от 30 лв., А пак ще получава 700, а Б 380, което променя отношението коренно (това в случая, че А е на максимума). Да допуснем, че Б е със 150 лв., а А е на 300 - тогава след "добавката" съотношението от 2:1 би станало 1.83:1 Така само след няколко "добавки" всички биха получавали приблизително еднакво, без значение колко са внасяли - разбира се - мечтата на партийните секретари е тъкмо такава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
slavkovrr
преди 12 години
Не е никакъв соц.!!! Те са се осигурявали на по- високи заплати , И за това са получили по-високи пенсии. Сле д като са получили пенсии, нямат принос в осигурителната система.Няма логика след това пак да получават по- високи индексации на пенсиите.Инфлацията за всички (било то с ниска или висока пенсия) е еднаква.Тук напълно го подкрепям Дянков, решението е правилно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
vzhekoff
преди 12 години
Единните добавки са пълен соц и подигравка с онези, които са се осигурявали и са плащали по-високи вноски. Изявлението на Дянков е чист популизъм.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още