IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Исперих БТ се ангажира да се разплати с тютюнопроизводителите до края на юни

Само преди два дни премиерът Бойко Борисов заплаши, че ще даде на прокурор фабриките, които не са превели парите за изкупения тютюн

17:31 | 07.06.11 г.
Исперих БТ се ангажира да се разплати с тютюнопроизводителите до края на юни

До края на юни тютюневата фабрика „Исперих БТ“ ще се разплати с производителите за изкупения през миналата година тютюн. За това са се договорили заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров с ръководството на компанията, съобщиха от министерството на земеделието.

Срещата е инициирана от зам.-министър Димитров по повод сигнала за забавяне на плащанията, подаден от тютюнопроизводители при разговорите им с премиера Бойко Борисов, проведени преди два дни в Разград. Тогава премиерът заплаши, че ще даде на прокурор фабриките, които не изпълняват задълженията си.

Зам.- министър Димитров е настоял за незабавно изплащане на оставащите задължения към производителите, защото хората не разполагат със средства за отглеждане на новите насаждения.

Изпълнителният директор на „Исперих БТ” е запознал зам.-министъра с положението, в което се намира управляваното от него предприятие и е заявил, че към момента въпреки финансовите трудности, които изпитва „Исперих БТ”, се извършват частични плащания към производителите.

Предприятието се задължава също така всяка седмица да предоставя справка на Министерство на земеделието и храните за извършените плащания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още