IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България сред най-евтините ваканционни дестинации в света

Португалия, Испания, Чехия и България са най-евтините места за почивка за британските туристи, сочи проучване

17:22 | 10.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: sxc.hu</p>

Снимка: sxc.hu

България е четвъртата най-евтина ваканционна дестинация в света според ново проучване на британската компания Meon Villas, специализирана в областта на ваканционните резервации.

Изследването се базира на данни за цените на 16 хранителни и други ваканционни продукти като хляб, яйца, мляко, бира, защитни кремове и др.

Според тях Португалия е най-евтиното за почивка място в света за британските летовници. Тя е следвана от Испания, Чехия и България.

На другия край на класацията са Крит, Тоскана и Кипър, където седмичните разходи за най-необходимите неща по време на отпуска могат да бъдат двойно по-високи.

От по-екзотичните и далечни дестинации проучването посочва Шри Ланка, Тайланд и Мексико, които предоставят най-евтините условия за прекарване на отпуската. Австралия, Хонконг и Канада пък са най-скъпите.

Размириците в арабския свят доведоха до голям спад на продажбите на ваканционни пакети в Египет и Тунис. Въпреки това тези страни, заедно с места като Турция и Мароко, са отчели ръст в разходите за туристите.

Най-доброто място за градско пътуване е латвийската столица Рига, известна със своите павирани улици и нощен живот, пише ирландският Independent. Заедно с Дъблин и Копенхаген, нейните музеи и художествени галерии също така предлагат най-добри цени, се казва в проучването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:21 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още