IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столична община е прекратила 14 договора с превозвачи по междуградски линии

Остарелият парк на автобусите е сред основните причини да не бъдат подновени контрактите

17:54 | 22.06.11 г.
Столична община е прекратила 14 договора с превозвачи по междуградски линии

Столична община е прекратила 14 договора с превозвачи по междуградски линии, предаде БТА.

Информацията е подадена от кмета на София в отговор на запитване от общински съветник от БСП защо не се изпълняват договорите от квотата на общината за превоз на пътници по републиканската транспортна схема.

Три договора с "Груп Плюс" ООД са прекратени заради неизпълнена доставка на 12 нови автобуса, посочват от общината, като припомнят, че още при проведения през 2007 г. конкурс за избор на превозвачи по 95 пакета за различни направления е имало техническо изискване за възрастта на автобусите. Според тези изисквания рейсовете не трябвало да са по-стари от пет години към датата на провеждането на конкурса.

Заради неизпълнение на планирани курсове общината е прекратила на 7 септември 2009 година едностранно договорите си с "Етап Адресс" АД, "Монтана" АД и "Калея" ООД.

След проверки през май и юни миналата година и направените констатации за изпълнението на разписанията от превозвачите от квотата на Столичната община през миналата година са прекратени едностранно четири договора с "Юнион Ивкони" ООД, по един договор с "Карат С" АД, "Груп Плюс" ООД", "Етап Адресс" АД и "Глобал Биомет" ООД, допълват от Столична община.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:16 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още