IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отлага се ремонтът на пътя от Ахтопол до Резово

По иск на компанията „Щрабаг“ КЗК е отменила класирането на строителните компании, участващи в обявената от община Царево обществена поръчка за асфалтирането на отсечката

13:05 | 10.08.11 г.
Отлага се ремонтът на пътя от Ахтопол до Резово

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решението на кмета на община Царево, с което е определен изпълнителят да извърши за асфалтирането на пътя от Ахтопол до Резово плюс участъка към странджанските села Бродилово и Българи, съобщиха от комисията.

Проверката на КЗК е предизвикана от жалбата на строителната компания „Щрабаг“ ЕАД, участвала в процедурата за малка обществена поръчка, организирана от царевската община.

Подменянето на настилката в този участък беше належащо, особено след нееднократните протести на жителите от региона, които трето лято настояват за ремонта на пътя. 

Анализът на КЗК установил, че общинската комисия „е оценила и класирала като по-добри от това на жалбоподателя предложенията на определени участници, без да изиска съответните писмени обосновки, с което е нарушен чл. 39, ал. 1 от Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки.

Затова и КЗК връща преписката на община Царево за повторно разглеждане и оценка на ценовите предложения на участниците при спазване на изложените мотиви, се посочва в съобщението на комисията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:03 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още