IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова крачка към обединяването на електронните мрежи на държавната администрация

Първият етап от интегрирането на съобщителните системи се планира за началото на декември 2011 г.

13:21 | 22.08.11 г.
Нова крачка към обединяването на електронните мрежи на държавната администрация

Първият етап от обединяването на националната мрежа на държавната администрация (НМДА) и електронната съобщителна мрежа на Изпълнителната агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи (ИА ЕСМИС) в единна електронна съобщителна мрежа на държавната администрация трябва да приключи до началото на декември т.г., съобщиха от  агенцията.

Комисия от експерти на правителството, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и агенцията ЕСМИС ще организира и извърши предаването на активите, документацията и управлението на националната административна мрежа от Министерския съвет на ЕСМИС.

С интеграцията на двете мрежи се очаква да бъдат оптимизирани разходите за поддръжка на мрежите и да се намалят разходите на администрациите за електронни съобщителни услуги. По този начин ще започне реалното изпълнение на плана за създаване на единна електронна съобщителна мрежа, поясниха от агенцията.

Поемайки управлението на единната мрежа, агенцията се натоварва с нови отговорности и в същото време ще прилага  политиката на правителството за съкращаване на числеността на държавната администрация.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още