IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мебелната промишленост няма да се възстанови напълно, смятат от бранша

Трайните загуби ще са 20% от обема на производството преди кризата, прогнозира Стефан Ганев, изпълнителен директор на Камарата на дървообработващата и мебелната промишленост

10:01 | 25.08.11 г.
Мебелната промишленост няма да се възстанови напълно, смятат от бранша

Мебелната промишленост няма да успее да възстанови напълно производството си дори и след излизането от общата икономическа криза. Това каза в интервю за БНР Стефан Ганев, изпълнителен директор на Камарата на дървообработващата и мебелната промишленост.

Трайните загуби ще са 20% от обема на производството преди кризата, прогнозира Ганев. “Независимо от развитието или отварянето на нови вериги, последните две години се наблюдава много сериозен спад в продукцията на мебели и в реализацията на мебели в България”, категоричен е той.

По преценка на Камарата спадът е с около 50% в следствие на кризата и в следствие от това, че има много голям спад в строителството, включително в строителството и на хотели.

По думите му в момента фалити не се обявяват, но има предприятия, които са спрели да работят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:06 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още