IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтът на моста Чавдар приключи със седмица предсрочно

Около 20 млн. лв. е инвестирала Столичната община в реконструкцията на паркове и градини, отчете кметът на София Йорданка Фандъкова

13:10 | 08.09.11 г.
<p>
	Така изглеждаше мостът Чавдар преди началото на ремонта</p>
<p>
	Снимка: БТА</p>

Така изглеждаше мостът Чавдар преди началото на ремонта

Снимка: БТА

Мостът "Чавдар" беше пуснат за движение от днес сутринта с една седмица предсрочно, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде БТА. "Трафикът в София вече се натовари, а този мост е ключово трасе за столицата", отбеляза кметът при откриването на обновеното трасе.

За близо два месеца беше направена цялостна реконструкция на моста, инсталирано беше ново осветление, подновени бяха тротоарите и крайпътните парапети. Изпълнителят има ангажимент в продължение на 5 години след ремонта да отстранява евентуално възникнали повреди.

Кметът на София отчете още, че досега общината е инвестирала близо 20 млн. лв. в реконструкцията и поддръжката на столичните паркове и градини.

По думите на Фандъкова предстои изграждане на десет големи детски площадки в централните паркове и в градините. Други 25 площадки се изграждат в останалите столични райони.

Фандъкова посочи, че приключва конкурсът за избор на изпълнител за пространството пред Софийския университет, градинката при паметника на Патриарх Евтимий, както и пред Народната библиотека, където ще се извърши цялостна реконструкция с нова настилка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още