IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МС одобри допълнително финансиране на приоритетни инфраструктурни обекти

България да се конституира като страна по делото с БОНИК ЕООД - Русе пред съда на Европейския съюз, реши още кабинетът

19:05 | 06.10.11 г.
МС одобри допълнително финансиране на приоритетни инфраструктурни обекти

С решение, взето на подпис, правителството одобри предоставянето на допълнителни финансови средства, в размер на 500 000 лв., за финансиране на ремонтно-възстановителните работи по обекта "Път Монтана-Враца-Мездра, участък от км 147 плюс 121 до км 151 плюс 003,78 с дължина 3,882 км, в регулацията на гр. Враца", съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет, цитирани от БТА.

Средствата ще бъдат осигурени от централния бюджет за 2011 г. /резерв за непредвидени и неотложни разходи/ по бюджета на ресорното министерство за съответната година.

С друго свое решение, взето на подпис, кабинетът одобри позицията на България по дело С-285/11 на Съда на Европейския съюз. Дадено е съгласие за встъпване в производство.

Делото с жалбоподател "БОНИК" ЕООД - Русе, и ответник - директорът на дирекция "Обжалване и управление на изпълнението" - Варна, при Централното управление на Националната агенция за приходите, е за искане за отмяна на ревизионен акт, с който на дружеството са установени задължения за ДДС.

Предмет на преюдициалното запитване е тълкуване на разпоредбите на текстове от Директива 2006/112/ЕО на Съвета от 28 ноември 2006 г. за общата система на данъка върху добавената стойност.

Конституирането на България като страна в производството по това дело ще позволи на страната ни да се включи в процеса на правораздаване, осъществяван от Съда на Европейския съюз с оглед на еднаквото и точно прилагане на общностното право, се отбелязва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:29 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още