IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цонко Цонев печели изборите в Каварна, Николай Димитров - в Несебър

В Айтос печели кандидат, който бе трети на първия тур

23:27 | 30.10.11 г.
Цонко Цонев печели изборите в Каварна, Николай Димитров - в Несебър

Кандидатът от ГЕРБ за кмет на Силистра д-р Юлиян Найденов печели 54,76 на сто от гласовете в осем избирателни секции, показва справка от Общинската избирателна комисия (ОИК). Опонентът му от коалицията "Гражданско единство" Александър Сабанов събира 45,24 на сто, съобщи Dnes.bg.

В Дупница кандидат-кметът от ГЕРБ Методи Чимев води пред кандидата на БСП Станислав Павлов, съобщиха от ОИК. Данните са на база обработени около 10% от протоколите на секционните избирателни комисии. Според предварителните данни за Методи Чимев са гласували 58,46% от избирателите, а за Станислав Павлов – 41,54%.

В Ловеч по резултатите от екзитпола води досегашният кмет Минчо Казанджиев с около 51% срещу опонентката му от ГЕРБ Корнелия Маринова.

В Разград води независимият Денчо Бояджиев, който събира около 53% от гласувалите на балотажа.

Най-оспорвано остава в Плевен, където тази нощ трудно може да се каже с категоричност кой ще бъде избран за кмет. Димитър Стойков от ГЕРБ е получил подкрепа от 50,1 на сто от избирателите, а Найден Зеленогорски – от 49,9 на сто, сочат социолозите.

Досегашният кмет на Несебър Николай Димитров печели втори мандат за кмет, показват резултатите от междинното преброяване на гласовете от 14 секции, съобщиха от избирателната комисия. На втория тур срещу Димитров днес се бори Атанас Терзиев от ГЕРБ. Според социолозите резултатът в полза на досегашния кмет ще бъде в рамките на 55 срещу 45 на сто.

В Каварна печели досегашният кмет Цонко Цонев с близо 53% подкрепа.

Бившият директор на бургаската полиция Васил Едрев печели изборите за кмет в Айтос на базата на преброените гласове от 19% от бюлетините, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Разпределението на гласовете е 56 на 43 на сто в полза на Едрев срещу кандидата на БСП Евгени Врабчев. На първия тур Едрев, издигнат от Инициативен комитет, бе трети по резултат. Той обаче се яви на балотажа заради отказа на кандидата на ДПС да участва във втория тур.

Владимир Москов пък е новият кмет на община Гоце Делчев. Той печели изборите с около 700 гласа разлика, а това ще бъде неговият пети мандат.

Досегашният кмет на Сандански – Андон Тотев, също печели балотажа. Той изпревари Георги Баханов от ГЕРБ.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Лом Иво Иванов води с близо 350 гласа при преброени до момента 30 от общо 51 секции в община Лом.

От Общинската избирателна комисия в Лом заявиха, че все още обработват протоколите и не могат да обявят междинен резултат.

Кметът на община Мездра – Иван Аспарухов, печели четвърти мандат според междинните резултати.

При преброени 21,46 на сто от секционните протоколи за Аспарухов са дали гласа си 4 548 избиратели, или 58,46 на сто от действителните бюлетини. За неговия опонент от ГЕРБ Нели Стоянова са гласували 3 239 избиратели, или 41,54 на сто, посочиха от комисията.

Кандидатът за четвърти мандат за кмет на община Хасково – Георги Иванов, получава 58,10 на сто от подадените гласове, според 23 процента обработени протоколи. За кандидата на ГЕРБ Иван Панайотов са гласували 41,90 на сто от избирателите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още